Om Big Shadow Backyard 3 september 2022

Varmt välkomna till Big Shadow Backyard – en unik Backyard-tävling! Kom och utmana er på vår fina bana med stöd av en entusiastisk arrangörsstab och peppade medlöpare!

Bansträckning 6,7 km

Vår bana sträcker sig runt Stora Skuggan främst på elljusspår men även stig. Banan innehåller ca 85 höjdmeter och är relativt lättlöpt (dvs platt och oteknisk). Första delen ger mest trail och stiglöpning längst med vattnet en kort passage, därefter följer eljjusspår och grusväg resterande bit fram till vändpunkt vid småbåtshamnen. Efterföljande bit är smått kuperad med uppför- och utförslöpning för att sedan loopa tillbaka strax efter Amfiteatern för mycket platt och lättlöpt avslutning. I det stora hela en snabb bana med aningen fler höjdmeter än de flesta backyardlopp.

Höjdmeterskurva Big Shadow Backyard

Varvningsytan – Ditt Base Camp!

Vi håller till precis bakom Kungliga Djurgårdens Förvaltning i Stora Skuggan. Här får alla löpare plats att kunna ta med eget bord, egen stol och eget tält för de som vill, till tävlingsdagen. Ni som ställer upp tält bör vara på plats i god tid innan starten som går kl. 09.00 på tävlingsdagen. Det finns toalett i direkt anslutning till arenan. Kom ombytt till starten.

Program

  • 08.00 Startområde Big Shadow Backyard öppnar
  • 08.00-08.30 Nummerlappsutdelning
  • 08.45 Tävlingsgenomgång
  • 09.00 Start
  • Från 09.00 och framåt startar ett varv av Big Shadow Backyard-banan varje hel timme till dess en löpare är utropad vinnare.

Mat och Energi

I varvningen finns loppets enda vätskestation som kommer ha en välfylld blandning av sportdyck från Umara, energibars, chips, saft, läsk, kaffe. Därutöver så fylls det på med hembakat varje varv!

Dessutom kommer våra egna kockar servera varm mat var 3:e timma. I menyn finns framförallt vegetarisk mat men även både veganska, laktosfria och glutenfria alternativ. Dock rekommenderar vi dig med specialkost att även komplettera med egna alternativ!

PS. Det finns löpare som kallar vårt lopp för en restaurang med springpauser!

I varvningsstationen, punktform:
– Sportdryck och gels från Umara Sports
– Klassiska tillbehör som chips, godis, saltgurka
– Hembakade bullar, kakor, rulltårta, chokladbollar

Riktig mat som serveras med några timmars mellanrum under loppet (Maten är lagad på Hälsans Kök filébitar)
– Vegetarisk paj
– Olika typer av soppa
– Pasta pesto eller pastalåda
– Pannkakor med grädde
– Wraps och tunnbröd
– Stekt toast
Med mera!

Tävlingsklass

I Big Shadow Backyard har vi endast en individuell tävlingsklass. Damer och herrar tävlar i samma klass! Pris ges till topp 3 och prisutdelning kommer ske när vinnaren avgjort tävlingen. Läs mer om regler och konceptet här >>

Förvarning inför varje varv

Innan ett varv startar så kommer tävlingsledningen att vissla 3 snabba visslingar; då är det 3 min kvar till start för nästa varv. Sen kommer tävlingsledningen att vissla 2 snabba visslingar, då är det 2 minuter kvar. Sedan visslas en snabb vissling när det är 1 min kvar. Då rekommenderas alla som inte står i startfållan att snabbt ta sig till startfållan. Du behöver stå i startfållan när starten går för att få gå ut på nästkommande varv.

Medaljer

Vi har flera medaljnivåer för att inspirera DIG att komma så långt som möjligt. Ju längre du kommer… desto större medalj! Våra medaljer är handgjorda och i trä. Alla kommer med band. På baksidan skriver vi antalet varv och årtal när du DNF:ar på tävlingen.

MINST 1 VARV – medaljen

Självklart är alla som springer värd en medalj! Denna medalj får alla som startar och genomför minst 1 varv på Big Shadow Backyard-banan.

ULTRA – medaljen

En ny medalj inför 2022! För dig som genomför en ULTRA. Kanske har du funderat på hur det känns att springa ganska långt? Varför inte satsa på att försöka genomföra 7 varv (46,9km) på Big Shadow Backyard och bli ultralöpare!

15 varvs-medaljen

För dig som tänker hålla på hela vägen till midnatt och nå de där beryktade 100 kilometerna! Då krävs 15 varv och självklart ska du få lön för mödan! 100,5km närmare bestämt.

100 miles – medaljen

Alla ultralopp premierar 100 miles-löparna. Ni är inte många men ni ska såklart få en extremt stor medalj för att ni startade 09.00 lördag och orkade hålla igång ett helt dygn – 24 varv – till 09.00 söndag! 100 miles medaljen är en respektingivande medalj. Kan du nå den?

Gå vidare till anmälan >>