Om Big Shadow Backyard 6,7km

Varmt välkomna till ”det lilla loppet” bredvid det större Big Shadow Backyard Ultra. Lilla loppet är Big Shadow Backyard Trail 6,7km och är med andra ord ETT VARV på ultra-banan.

Alla kan vara med

Trail 6,7 km startar kl 15.00 den 5 september parallellt när ultran pågår. Trail 6,7km har ett maxtak på 100 löpare och det finns inget tidskrav på loppet (var ute och njut så länge ni vill). Banan är relativt flack med några utmanade stigar men främst grusväg och väl uppmärkt.

Trailkids är också välkomna!

  • Åldersgränsen är från 8 år.
  • Obs! Vi rekommenderar att barn i ålder 8-12 år också har en målsman som är med i tävlingen och att ni springer ihop.
  • Vid anmälan av ungdom 8-16 år ange koden ”trailkids” i anmälan och få 100 kr rabatt på anmälningsavgiften.

Bansträckning 6,7 km

Vår bana sträcker sig runt Stora Skuggan främst på elljusspår men även stig. Banan innehåller ca 80 höjdmeter och är relativt lättlöpt (dvs platt och oteknisk). Mål och varvning sker bakom TNT-ladan på Stora Skuggans väg 13. Första delen ger mest trail och stiglöpning längst med vattnet en kort passage, därefter följer eljjusspår och grusväg resterande bit fram till vändpunkt vid småbåtshamnen. Efterföljande bit är smått kuperad med uppför- och utförslöpning för att sedan loopa tillbaka strax efter Amfiteatern för mycket platt och lättlöpt avslutning.

Höjdmeterskurva Big Shadow Backyard


Ladda ner GPX-fil för banan!

Start & mål bakom TNT-ladan: Stora Skuggans väg 13

Start och mål är bakom TNT-ladan vid Stora Skuggans väg 13. Kom ombytt till starten då ombytesmöjligheten är begränsad. Vid start och mål finns en energistation för löpare samt både vilozon, bajamajor och tält.

Tävlingsklass

I tävlingen Big Shadow Backyard 6,7km vinner man främst äran men vi kommer också ge ett litet pris till 1:a dam, herr och ungdom (upp till 16år).

Medalj

Big Shadow Backyard medaljen kommer att ges till alla löpare på 6,7 km.

Obs! Begränsat antal startplatser.
Gå vidare till anmälan >>